The new
urban model

Work, Play, Live

Blended
space

The lines between family life, social life and work are becoming increasingly blurred; as our lives become more fused, the built-up environments need to adapt accordingly. Boelens de Gruyter, MVSA and Heyligers d+p are redeveloping the Berghaus Plaza into a Work, Play and Live destination; a concept that promotes balance for a better quality of life. A combination of office and residential space carefully blended with retail, restaurants and bars.

Work

Office
space

Berghaus is a dynamic multi-purpose campus featuring 20,813 sqm of lettable floor area, with high-end amenities in the heart of ‘New-West’ Amsterdam. This luxurious space shares a generous entrance that welcomes both employees and guests in style; this, in turn, creates a modern, well-lit sense of openness and provides an inspirational workspace for employees and visitors alike. It is this playful, open and connected mindset that sets Berghaus apart.

Read more

Play

Hospitality
&.Retail

This area brings an exciting mix of retail stores, bars and restaurants to compliment the office and residential space. From daily grocery shopping, to business lunches or a place to unwind with a glass of wine, the 2,797 sqm of retail & leisure space offers convenience and amenities at your fingertips . A market-style central plaza on the ground floor adds a sense of energy and vibrancy that’s sure to offer something for everyone.

Read more

Live

Residential

Berghaus offers vibrant city life right on your doorstep, whilst standing amid beautiful surroundings of local parks and waterways. Perfectly positioned to allow you to enjoy all the benefits of Amsterdam; a 2-minute ride by car takes you to the A10 ring road, 10-minutes by bike to the centre of the city, and just a short 5-minute walk to the local train and tram links. Berghaus development offers easy access to Amsterdam’s main travel arteries. With everything meticulously planned, a new home that offers the highest levels of comfort and convenience.

Read more

Wellbeing

Facilities

High ventilation flow throughout the building, 100% fresh air with no recirculation and fully opening windows throughout ensures superior indoor air quality. Good indoor air quality automatically leads to better productivity. 

The spacious and abundantly planted inner garden and atrium garden together form the the green core of Berghaus. This further contributes to improved air quality levels and in turn the well-being of building tenants.

Maximum sunlight boosts mental health and enhances visual comfort. Systems including day-lighting and enhanced color quality will lead to reduced fatigue and better productivity.

We encourage an active working attitude throughout the development; from the provision and placement of stairs through to the access of nearby green spaces and gym facilities.

The large stairway in the green Atrium provides easy access to the main floors. Throughout the building, interconnecting floors, open plan floor space and wide access points guarantee a healthy flow for tenants and visitors alike.

Gallery

Register
your interest

and stay updated on the project